Duurzaam & sociaal ondernemen

Kringloop heeft de toekomst!

Stichting Kringloopbedrijf De Lokatie biedt zich aan als organisatie voor dagbesteding en werkervaring. Stichting kringloopbedrijf De Lokatie is een recycling bedrijf dat bijdraagt aan de verlenging van de levensduur van goederen. Door de werkwijze van kringloopbedrijven wordt er direct een besparing gerealiseerd op de CO2 uitstoot, blijkt uit onderzoek gedaan in 2008 door TNO bij een aantal kringloopbedrijven.

Er wordt door De Lokatie jaarlijks meer dan 1400 ton aan huisraad gerecycled wat direct een besparing oplevert van 1200 Kg aan CO2 uitstoot. Dat staat gelijk aan het verwarmen van bijna 500 huizen gedurende 1 jaar en redden we meer dan 167 duizend bomen. Cijfers die elk jaar groeien en waar we met z'n allen trots op kunnen zijn!

Naast deze milieu opbrengsten biedt de organisatie werkplekken voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Rekening houdend met de beperkingen van de deelnemers wordt er gewerkt aan uitbreiding van hun competenties en gezocht naar de benutbare mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Kortom; “Eruit halen wat erin zit.“

Bekijk ons jaarverslag 2023Mooi ontwerp!
Jaarcijfers 2023Sterke cijfers!
telefoon
e-mail